marți, 3 februarie 2015

Puncte forte ale caselor din lemn

           
             Resursele mari de lemn detinute de România dar şi deschiderea largă spre occident din ultimii ani au contribuit la apariţia pe piaţa românească a numeroase materiale moderne complementare structurilor din lemn.
             Atât ca aspect exterior cât şi la finisajele interioare, casa modernă pe structură de lemn practic nu se deosebeşte cu nimic de o casă, să-i spunem clasica- din cărămidă. Evident, daca nu dorim să accentuăm aspectul rustic sau de vacanţă, prin finisaje din lemn.
            Cele mai rezistente constructii la cutremur sunt zgarie-norii si casele din lemn. Lemnul este un material elastic. Peretii caselor din lemn dau avantajul dispersarii uniforme a incarcarii catre fundatie.
             Casele din societatea moderna constituie cel mai mare consumator de energie, mai mare chiar decat industria. Cea mai mare parte din energie este consumata pentru incalzirea spatiului si a apei. 
             Lemnul ca material de constructie poate constitui o solutie pentru imbunatatirea cu costuri reduse a performantei energetice a cladirilor. Lemnul este un material natural, ecologic si sanatos, ce atenueaza schimbarile de umiditate si actioneaza ca un tampon intre aerul uscat si cel umed. Intr-o casa de lemn nu exista pereti umezi. Lemnul este un material de constructie performant. 
            Nu ne putem imagina în ziua de astazi , o constructie de calitate, cu o mare putere izolanta , altfel decât din lemn. O constructie din lemn îmbunatateste confortul persoanelor care locuiesc în ea, datorita faptului ca peretii nu sunt reci si umezi.
            Nu uitati ca la construirea unei case traditionale se foloseste apa , iar peretii unei astfel de constructii se usuca în 10-24 luni. In plus, constructiile din lemn, castiga în jur de 5- 7 % de suprafata utila în raport cu o constructie umeda. De asemenea, lemnul permite o mare libertate arhitecturala la conceptia casei dumneavoastre.
            Casele din lemn sunt mai ieftine cu 30-40% decât cele din cărămidă. Materialele folosite sunt mai ieftine, iar gradul lor de industrializare, faptul că pot fi prefabricate într-o mai mare măsură face ca preţul să fie şi mai scăzut; Ele se execută rapid, într-o lună, maximum trei luni; 
           In fond, dacă doriti să vă construiti o casă ecologică, cu proprietăti benefice asupra organismului, trebuie să considerati casele din lemn  principala structură de folosit. 
        Bucovina Eco-Construct, cu sediul in Vatra Dornei, executa case din lemn, la cheie, dupa preferintele dumneavoastra. Detalii pe http://www.ecocase-lemn.ro